Solmujen kuolleet pisteet osa 1

Solmujen kuolleet pisteet osa 1

Tämä osio käsittelee solmujen sellaisia vaiheita, jolloin tiettyjen liikkeiden lukumäärällä/järjestyksellä ei ole merkitystä.

Inversetrapetsi/ulkotrapetsi siirtää diabolon “narun alle”, tällöin on mahdollista tehdä esimerkiksi keppien ympäri aurinko kumpaan suuntaan tahansa niin monta kertaa kuin haluaa, ja solmu silti aukeaa. Ulkotrapetsin puolella (vasen/oikea) ei ole merkitystä. Jos loppuun tekee normaalin trapetsin, aukeaa solmu keskeltä, jos ei tee, solmu aukeaa sivulta, eli keppien ulkopuolelta. Ulkotrapetsi mahdollistaa myös koko solmun kiertämisen keholla (lopputulos sama kuin edellisessä, naruun tulee tuplakierre), kepin heittämisen vaakatasossa toisen kepin ja diabolon välistä (edelleen kierre narun ympärille) ja ohitrapetsit(normaali trapetsi, mutta ohi keskinarusta, lopputuloksena kierre kepin ympärille). Näitä kaikkia liikkeitä voi tehdä niin monta kuin haluaa ja missä järjestyksessä haluaa.

Jotta teoria selkenisi hieman, käsittelen aluksi trapetseja ainoastaan oikealle kepille.

Otetaan esimerkki 1:

Ulkotrapetsi -> keppien ympäri aurinko -> trapetsi

 

Solmu aukeaa keskeltä, ja se ei eroa perussolmusta (ulkotrapetsi + trapetsi) paljoakaan.

Esimerkki 2:

Ulkotrapetsi -> kepin ja diabolon välistä kepin heitto -> trapetsi

 

Solmu aukeaa keskeltä.

Esimerkki 3:

Ulkotrapetsi -> diabolon ja keppien kiertäminen keholla -> trapetsi

 

Ja edelleen solmu aukeaa keskeltä.

Esimerkki 4:

Ulkotrapetsi -> ohitrapetsi -> trapetsi

Ja luonnollisesti solmu aukeaa keskeltä.

Näissä esimerkeissä ei ole vielä mitään mullistavaa, mutta kombinaatioden myötä temppujen määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Jokaista yksittäistä liikettä voi nimittäin tehdä rajattoman määrän, olettaen että alkuun on tehty ulkotrapetsi. Avauksessa kannattaa muistaa, että jos ei tee loppuun normaalia trapetsia, pitää solmu avata keppien ulkopuolelta. Helpointa on ehkä aloittaa ohitrapetseista.

Esimerkki 5:

Ulkotrapetsi -> kolme ohitrapetsia -> trapetsi

 

Solmu aukeaa keskeltä, huomaamme ettei ohitrapetsien määrällä ole merkitystä. Myöskään sillä ei ole merkitystä, kummalta puolelta diabolo narun ohittaa. Seuraavaksi voimmekin yhdistää ohitrapetsin ja keppien ympäri tehtävän auringon. Jotta esimerkki pysyy selkeänä, teemme ohitrapetsin ja auringon samaan suuntaa, vaikka suunnalla ei lopuksi olekaan merkitystä.

Esimerkki 6:

Ulkotrapetsi -> ohitrapetsi -> keppien ympäri tehty aurinko -> trapetsi

 

Tässä esimerkissä kahden keskimmäisen liikkeen lukumäärällä tai järjestyksellä ei siis ole mitään merkitystä, siitä vaan kokeilemaan. Nopeimmat voivat yhdistellä myös muita edellä mainittuja liikkeitä tähän kombinaatioon. Tässä kuitenkin kaikki tältä erää, kirjoittalen lisää kun kerkiän.

Aaro