231 Front Street, Lahaina, HI 96761 info@givingpress.com 808.123.4567

FDC2018

Tästä merkistä tunnistat Suomen Diabolokulttuurin.

Vuosittainen FDC-diabolojongleerausfestivaali järjestetään nyt 13. kerran Eräjärvellä 17. -19.8.2018.
FDC-festivaali on pitkäikäisin ja merkittävin diabolojongleeraustapahtumista maailmassa.

Tapahtuman ajatus on koota yhteen Suomen ja Euroopan diabolojonglöörit keskustelemaan, esiintymään, opettamaan sekä verkostoitumaan rauhallisessa ja inspiroivassa ympäristössä.  Tapahtuman ohjelmassa on mm. erilaisia työpajoja ja esityksiä alan ehdottomilta huippuammattilaisilta. Festivaali värittää paikallista arkea pitkän viikonlopun ajan tuoden korkeatasoisia esityksiä Eräjärvelle. Tapahtuman ohjelman osaksi ovat muodostuneet myös esitys ja työpajavierailut Oriveden ja Eräjärven kouluilla.

FDC -tapahtumapaikkana toimii perinteisesti Eräjärven kylä, joka sijaitsee lähellä Oriveden kaupunkia. Tapahtuma huipentuu joka vuosi yleisölle avoimeen korkeatasoiseen Diabolo! -gaalaesitykseen, joka pidetään lauantai-iltana klo 19 alkaen. Diabologaala on kerännyt viime vuosina yhteen koko Eräjärven pienen kyläyhteisön, noin 800 hengen kylästä gaalaa katsomassa on ollut jopa yli 100 henkeä. FDC-tapahtuma on tärkeä merkkitapahtuma myös syrjäiselle Eräjärven kylälle.

Tapahtuman tarkoituksena on festivaalin ohessa tarjota oppitunteja tapahtuman osallistujille mutta myös sirkusalan oppilaitoksille, sirkuskouluille sekä nuorisosirkuksille. Ulkomaisten vieraiden tuominen tapahtumaan mahdollistaa myös sen että sirkuksille voidaan tarjota mahdollisuuksia vieraileviin opettajiin pienemmillä kuluilla. FDC -festivaalin aikana järjestetään myös vuosittainen Diabolothon -kenttäurheilukilpailu. Yleisurheilua ja diabolotekniikkaa vapaasti sekoittava urheilumuoto on Suomen Diaboloseura ry:n vuoden 2007 FDC -tapahtumaan kehittämä kenttäurheilukilpailu.

FDC-festivaalin yhtenä alkuperäisistä päämääristä on ollut dokumentoida suomalaisen diabolojongleerauksen kehittymistä. Tapahtuman kotisivuilla ovat lyhyet kuvaukset menneistä FDC- tapahtumista, valokuvia sekä tapahtuman aikana kuvatusta videomateriaalista tehtyjä festivaalivideoita. Olemme dokumentoineet myös tapahtuman osallistuja sekä katsojamäärät. Pyrimme jokaisen tapahtuman jälkeen kootusti kertomaan tärkeimpiä tapahtuneita asioita. Uskomme tämän auttavan ymmärtämään millaisesta kulttuurista diabolojongleerauksessa on kysymys. Samalla kerätty tieto voi toimia myös lähdemateriaalina suomalaisen diabolojongleerauksen historian tutkimiselle.

This post is also available in: englanti