231 Front Street, Lahaina, HI 96761 info@givingpress.com 808.123.4567

FDC2014

FDC järjestettiin jälleen kerran Eräjärven idyllisessä maisemassa. Useimmalle harrastajalle Eräjärvi tuokin mieleen FDC:n ja diabolokulttuurin. Kaikissa yhdeksässä tapahtumassa mukana olleita taitaa enää olla vain muutama, Samuli ja Marko. Onko vielä muita?

 

Videot tapahtumasta:

 

 

Vieraina:

Donald Grant (Scotlanti)

William Gilbert (Swi)

Jarle & Haavard Bergo (No)

Tonza

OJJ

 

Håvard & Jarle Bergo (Norja)

Håvard Bergo

Håvard Bergo

Päävieraanamme ovat Håvard sekä Jarle Norjasta. Näiden kahden nimet ovat olleet pinnallla viimevuosina erityisesti suosittujen diabolovideoidensa vuoksi.  Diabolo harrastajat odottavat aina kuhisten Bergojen seuraavaa videota. Vieraamme ovat tuttuja esimerkiksi videoista Mountain Sound ja Nice is good. Håvard paljastaa meille myös hieman suunnitelmiaan, “Olemme päivittäneet kuvauskalustoa ja nyt aiomme kuvata kesällä seuraavan ison videon. Tästä osa kuvataan Suomessa!” 

Syy Håvardin ja Jarlen suosioon on heidän videoissaan. Jokaista videota kohden he näkevät paljon aikaa suunnitellen kuvauspaikkoja, hankkien kuvauskalustoa sekä rakentaen esimerkiksi dollyja joilla voidaan liikuttaa kameraa sulavasti kuvauksen aikana. Kovan pohjatyön jälkeen pojat usein vaeltavat pitkiäkin matkoja kuvauspaikoille vuoristoon ja nämä maisemat luovatkin upeaa tunnelmaa heidän videoissaan.

Jarle Bergo

Jarle Bergo

Jarle“Aloitin diabolo jongleerauksen 14-vuotiaana nähtyäni erittäin taitavia diabolotemppuja Yo

uTube videoissa. Tämän jälkeen olen kehittynyt paljon lajissa ja nautin erityisesti uusien temppujen ja ideoiden kehittämisestä. Harjoittelen pääasiassa yhdellä ja kahdella diabololla. Yleisimmin kehittämäni temput ovat integraaleja tai suicideja. Tällä hetkellä parhaita hetkiä minulle diaboloilussa ovat videoiden teko YouTubeen yhdessä pikkuserkkuni Hårvardin kanssa.”

Håvard“Innostuin diabolosta pikkuserkkuni Jarlen kautta. Aloitin samana kesänä kuin Jarle, hankin diabolon, kepit ja ryhdyin harjoittelemaan temppuja joita Jarlekin teki. Katsoin paljon videoita verkossa ja aloin kehittämään myös omia temppujani. Tällä hetkellä diabolon kannalta elämäni koostuu videoiden teosta Jarlen kanssa. Nautimme ulkoilmasta, tempuistamme sekä coolien kuvauspaikkojen löytämisestä.

FDC:ssä Jarle ja Håvard ovat luvanneet näyttää ja kertoa miten he kuvaavat videoitaan. Onnekkaat saattavat saada Norjalaiset vierailemaan omalla videollaan ja jopa pääsevät vierailemaan Bergojen seuraavalla videolla! Tietysti molemmilla on myös paljon temppuideoita joita he jakavat mielellään!

 

Tonza (Juupajoki)

FDC:ssä on viimevuosina elänyt myös vahvana rantasaunan musiikkiperinne. Rantasaunalla on nähty ja koettu monenlaista. Nyt on aika välttää rantasaunan lukitseminen vahingossa sillä tänä vuonna vierailevana muusikkona rantasaunalla on Tonza!

Omien sanojensa mukaan, “KuollutMudfugginKurkkumies, biittimies kulttibändistä “KuolleetMiehet”, on lähtenyt vääntämään soolosettejään ja laskeutuu avaruusaluksellaan FDC:n saunalle räjäyttämään tajunnat, peeaavehkeet ynnä muut asiat, jotka ääniaaltojen kantauman sisäpuolelle osuvat. Vahvasti improvisointiin suuntautuva esiintyminen tulee muuttamaan kuulijoiden näkökulmaa osasta todellista maailmaa eittämättä ja lopullisesti”

 

 

Vuoden 2014 ensimmäiset varmistetut vieraat saapuvat Sveitsistä ja Norjasta, vieraslista tulee täydentymään.

Aiempia vieraita ovat olleet:
2013, Tobias ‘Tipper’ Frich Pedersen (Dk)
2012, Etienne Chauzy (Fr), Naoya Aoki (JPN) Jouni Ihalainen (Fr)
2011, Stephen Langley (UK), Donald Grant (Skotlanti).
2010, Pranay Werner ja Markus Springer (Saksa) sekä Stephen Langley ja Tom McCall (UK).
2009, Stephen Langley, Tom McCall sekä Nev Brooks (UK)
2008, Stephen Langley (UK), Donald Grant (Skotlanti), Jouni Ihalainen (FR)
2007, Tempei Arakawa (Japani).
2006, Eric Longequel ja Antonin Harz (Ranska).

 

 

 

Kuvia yms, tulee pian.

This post is also available in: englanti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>