231 Front Street, Lahaina, HI 96761 info@givingpress.com 808.123.4567

Menneet FDC:t

Toni Saikkonen, kuva vuodelta 2006. Kuvaaja: Janne Laine

Lyhenne “FDC” tulee sanoista Finnish Diabolo Convention. Kyseessä on Diabolo -harrastajien yhteinen festivaalimuotoinen tapahtuma joka pitää sisällään esityksiä, työpajoja ja tietysti yhdessä oloa. Tapahtuma kokoaa yhteen harrastajia sekä ammattilaisia eri puolilta maailmaa vaihtamaan temppuja, ideoita sekä kuulumisia. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2006 Sirkus Supiainen ry:n toimesta ja paikanpäällä tapahtumasta vastasivat Samuli Männistö, Sirpa Uimonen sekä Laura Poranen. Myöhemmin 2008 vuonna järjestely tiimiin astui mukaan Sirkus Kumiankasta tuttu Marko Akkanen. Nykyään tapahtumaa järjestetään pääasiassa Samulin, Markon sekä Sirpan voimin. FDC -tapahtumapaikkana toimii perinteisesti Eräjärven kylä joka sijaitsee Länsi-Suomessa lähellä Oriveden kaupunkia.

Tapahtuma huipentuu joka vuosi yleisölle avoimeen korkeatasoiseen Diabolo! -gaalaesitykseen, joka pidetään perinteen mukaan sunnuntaina klo 15. Diabologaala on kerännyt viime vuosina yhteen koko Eräjärven pienen kyläyhteisön, noin 800 hengen kylästä gaalaa katsomassa on ollut jopa yli 100 henkeä. FDC tapahtuma on tärkeä merkkitapahtuma myös syrjäiselle Eräjärven kylälle.

FDC -tapahtuman aikana järjestetään myös vuosittainen Diabolothon -kenttäurheilukilpailu. Yleisurheilua ja diabolotekniikkaa vapaasti sekoittava urheilumuoto on Suomen Diaboloseura ry:n vuoden 2007 FDC -tapahtumaan kehittämä laji.

FDC-tapahtuman yhtenä alkuperäisistä ideoista oli dokumentoida Suomalaisen diabolojongleerauksen kehittyminen. Näillä sivuilla on lyhyet kuvaukset menneistä FDC- tapahtumista, valokuvia sekä tapahtuman aikana kuvatusta videomateriaalista tehtyjä festivaalivideoita.

Laajennamme dokumentaation myös tapahtuman osallistuja ja katsojamääriin, sekä pyrimme kertomaan mitä oleellista tapahtui. Uskomme tämän auttavan ymmärtämään millaisesta perinteestä on kysymys. Samalla kerätty tieto voi toimia myös lähdemateriaalina Suomalaisen diabolojongleerauksen historian tutkimiselle.

Sinäkin voit auttaa meitä tässä arkistointityössä, mikäli sinulla on muistoja tai kuvia aiemmista tapahtumista lähetä niitä meille tai lisää vuosien sivujen kommentteihin.

Finnish Diabolo Convention on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi diabolomaailman seuratuimmaksi tapahtumaksi. Tapahtumaa koskevaa keskustelua ja arvioita tapahtumasta voi lukea mm. osoitteesta www.diabolo.ca Diabolo.ca on diabolokulttuurin suosituin verkkokeskustelupaikka. Tapahtumasta on kirjoitettu myös paikallislehtien lisäksi useasti myös Aamulehdessä ja Kaskade-sirkuslehdessä.

This post is also available in: englanti