231 Front Street, Lahaina, HI 96761 info@givingpress.com 808.123.4567

FDC2006

22. -24.9. 2006

Vieraat:  Antonin Hartz (Ranska) ja Eric Longequel (Ranska).

Antonin Hartz ja Eric Longequel perustivat Cie Filophile-ryhmän vuonna 2005. He tapasivat toisensa vain vuosi tätä ennen Diabology DVD:n kuvauksissa. Valmistus projektin aikana ja kehittivät esityksen 0 -3 diabololle. Pian tämän jälkeen tämä esitys laajeni huomattavasti suuremmaksi kokonaisuudeksi, jota he esittivät kaduilla sekä eri tapahtumissa. Esityksestä tehty lyhyempi versio voitti hopeisen mitallin sekä yleisön suosikki-palkinnon Pariisin Festival Mondial du Cirque de Demain- sirkus festivaaleilla 2010. Esitys on nähtävissä täältä.

Eric: Eric aloitti jongleerauksen 11-vuotiaana ja diabolojongleerauksen 13-vuotiaana. Vuonna 2005 hänestä tuli jongleerauksen ammattilainen, ensimmäisenä projektinaan Filophile -diaboloesitys. Tämän jälkeen hän on työskennellyt Cie Ea Eo- ryhmässä ja hänen omassa Company Presque Nulle – ryhmässä.

Antonin: Antonin aloitti jongleerauksen sekä diabolojongleerauksen olessaan 16v. Vuonna 2005 hänestä tuli ammattijonglööri , myös hänen ensimmäinen projektinsa oli tämä Filophile -diaboloesitys. Vuonna 2004 Antonin Hartz voitti diabolojongleerauksen maailmanmestaruuden osana WJF-kilpailuja Amerikassa. Tästä Antonin, Eric sekä muut vitsailevat edelleen.

Tapahtuma:

Suomalaisen diabolokulttuurin alkuräjähdys ja Suomalaisen diabolokulttuurin ajanlaskun alkupiste. Vuoden 2006 FDC kokosi ensimmäisen kerran yhteen paikkaan diabolon ammattilaiset, harrastajat sekä alasta kiinnostuneet. Tapahtuman aikana eri harrastajaryhmien välillä syntyi tärkeitä kaverisuhteita. Osa harrastajista ehti odottaa tapahtumaa täydet 9 kuukautta jännittäen ja harjoitellen. Palautetta sekä toiveita tapahtuman jatkamisesta tuli myös paljon. Tapahtuman päävieraiksi oli kutsuttu diabolojonglöörit Antonin Hartz ja Eric Longequel, jotka olivat tunnettuja mm. Diabology DVD:ltä (2004). He olivat monelle tapahtumaan osallistuneelle asia joka kruunasi viikonlopun. Eric ja Antonin esiintyivät gaalassa ja pitivät työpajat diabolojongleerauksen avainpisteistä sekä 8 osa-alueesta. Muina työpajoina olivat 3diabolon matala, solmuteoriasta ja laakahyrrä. Myös ensimmäisen kerran näimme kolmen diabolon matalaa suomalaisen tekemänä. Elmeri opetti tätä uutta taitoa ja jakoi vinkkejä kaikille kiinnostuneille.

Kävijöiden kommentteja:

“joo tapahtuma kuulostaa hienolta ja aattelin itekki osallistuu mutta voiko joku kertoa että miksi tämä järjestetään jos- sai eräjärven tapasessa tuppu kylässä?!?!?! miks ei vaikka pääkaupunki seudulla tai jossai muussa isossa kaupungissa???” -Juhana, sirkusteltta.net foorumilta

“Olipahan hyvä tapahtuma KIITOS JÄRJESTÄJILLE!!! Näitä lisää “ -Miku, sirkusteltta.net foorumilta

“Ihan törkeen siistii!!! Odotukset korkealla. Oon odottanu FDC:eetä jo yheksän kuukautta!!!” -Zigen, sirkusteltta.net foorumilta

Kuvia vuodelta 2006:

Videoita vuodelta 2006:

creep

spoonful

headcheck

This post is also available in: englanti