231 Front Street, Lahaina, HI 96761 info@givingpress.com 808.123.4567

FDC2007

31.8. -2.9.2007

Vieraat: Tempei Arakawa (Japani).

Tempei Arakawa, Vertax

Vuonna 2011 Pariisin Cirque de demain sirkusfestivaaleilla Tempei Arakawa voitti seuraavat palkinnot: Special Jury Prize, TELMONDIS Prize, GREAT SAINT PETERSBOURG’S STATE CIRCUS Trophy

Nämä palkinnot hän voitti samalla esityksellä jonka hän esitti vuoden 2007 FDC-tapahtumassa. Aika herkästi seuraamme aikaamme. FDC:ssä voit nähdä tulevaisuuden suuruudet läheltä ja raakoina.

Diabolon juuret ovat Aasiassa, jossa eräs vanhimmista lajeista on Kiinalaisella jojolla pelaaminen. Kiinalainen jojo muistuttaa Diaboloa, jossa kuppien tilalla on leveät pyöreät laatat. FDC 2007:n tarkoituksena oli perehtyä hieman jongleerausperinteeseen länsimaisen kulttuurimme ulkopuolelta ja tämän vuoksi tapahtuman päävieraaksi lennätettiin Tempei Arakawa Japanista. Perinne sekä nykyinen diabolokulttuuri kohtasivat tänä vuonna myös Monobolon muodossa. Diabolo on Gustav Philippartin vuonna 1906 patentoima kuppimainen versio tasapainotetusta Kiinalaisesta jojosta. Kuitenkin yksipuolinen Kiinalainen jojo on ollut olemassa ilman eurooppalaista vastinetta pitkään. Vuoden 2007 FDC:ssä esiteltiin yksikuppinen mutta tasapainoitettu “Monobolo”, joka on Samuli Männistön sekä Jürgen Kreiszin yhteistyön tulos. Työpajoja pidettiin mm. seuraavista aiheista: laakahyrrä, solmuteoria ver.2, uudet konseptit diabolojongleerauksessa sekä temppusarjat, jotka vuoden aikana oli löydetty.

Tänävuonna tapahtumassa järjestettiin myös historian ensimmäinen Diabolothon-urheilukilpailu. Urheilu on perinteisesti yhdistänyt ihmisiä osallistumisen tai kannustamisen muodossa. Tämä pitää paikkansa myös diabolourheilussa, joka sai alkunsa vuonna 2007.

Vuoden 2006 festivaalin kaltaista uutuuden intoa ei enää ollut ilmassa, mutta harrastajilta löytyi kuitenkin tahtoa oppia ja ymmärtää lajia.

Suomalainen diabolokulttuuri, muumikeksit ja kaakao tekivät suuren vaikutuksen kaukaiseen vieraaseemme. Ensimmäisenä FDC-historian SaunaDJ:nä toimi DJ Arttu. Tempein vertax temput olivat uusia joskin kaikille hieman vaikeita.

Kävijöiden kommentteja:

‘Toosi nättiä settiä tosin en kyllä nuista tiaplothoneista perustanut, mut kuitenkin.. Ihan hyvää settiä. “open stage” temppuilut oli hauskoja’ Ontto, sirkusteltta.net foorumilta.

‘kovaa menoa. tommilla vielä hullumpaa kompoa kuin muisti, samulilla tietty myös.’ Jussi, sirkusteltta.net foorumilta

Kuvia vuodelta 2007:


FDC videoita vuodelta 2007:

This post is also available in: englanti