231 Front Street, Lahaina, HI 96761 info@givingpress.com 808.123.4567

FDC2011

FDC2011, 9. -11.9.2011.
Vuoden 2011 FDC järjestettiin tänä vuonna vasta syyskuussa 9. -11.9.2011. Suurin syy tavallista myöhäisempään ajankohtaan olivat järjestäjien kiireet toisaalla, toisaalla tämän myöhäisemän ajankohdan ansioita saimme taas paikalle oikean diabolojongleerauksen legendan. Donald Grant siis vieraili FDC-tapahtumassa jo toistamiseen. Tänä vuonna tapahtumamme kasasi avukseen vankan tukijoukon myös nuorista diabolo-jonglööreistä. Järjestäjäorganisaatio kasvaa ja vahvistuu, nuori diabolosukupolvi kokee tapahtuman selkeästi tärkeänä ja haluaa osallistua myös itse tapahtuman järjestämiseen.

Tänä vuonna tapahtuma laajentui myös paikallisten asukkaiden suuntaan. Vaikka FDC-tapahtuma on tapahtunut ennen tätä jo viidesti, on tapahtuma ollut loppunäytöstä lukuunottamatta suunnattu pääasiassa tapahtuman osallistujille. Nyt järjestimme ensimmäisen kerran FDC-iltamat paikallisessa Lounasravintola Eräpubissa jonne järjestimme yllätysohjelmaksi Joose Keskitalon keikan. Tätä ei kannattanut jättää väliin. Pieni yleisö herkistyi ja oli todella jonkin arvokkaan äärellä tuona iltana.

Suomen jojoyhdistys järjesti tapahtumassa myös FDC:n avoimet jojokilpailut. Tottakai ohjelmassa on jo klassikoksi kasvanut Diabolothon-kenttäurheilukilpailu.

Edellisvuoden tapaan kokki Olli Vuorinen valmisti perinteisen aamupalan hotelliaamiaisen tavoin sekä kokkasi päivällä vieraille.

2011 vieraat:

Donald Grant (Skotlanti)
Donald Grant on diabolon täysiverinen ammattilainen. Hän aloitti esiintyjäuransa 17-vuotiaana Glasgown kansainväliseltä katuesitys- festivaaleilta vuonna 1989. Grant on mm. tehnyt uskomattomat 900 varieteesitystä jo pelkästään Pom, Duck and Circumstance illallisspektaakkelissa Saksassa! Lukuisten muiden varietee- esitysten lisäksi Grant on esiintynyt mm. Cirque du Soleilissa, Circus Montissa Sveitsissä sekä ollut useiden sirkusalan tapahtumien gaalaesityksissä.
Kun Donald Grant ei ole esiintymässä hän osallistuu usein jongleerausfestivaaleille, joissa hän usein toimii opettajana sekä esiintyjänä. Festivaaliopetuksien lisäksi hän on toiminut opettajana mm. seuraavissa kouluissa: Circus Space (UK), Ecole Nationale de Cirque (Montreal), Circomedia (UK), Codarts School (NL), Theatre Cirqule (CH), Jonglier Katakomben (D), Belfast Community Circus sekä Turun ammattikorkeakoulun esittäväntaiteen koulutusohjelman sirkuksen suuntautumisvaihtoehdon opiskelijoille. Lisätietoa Donald Grantista voitte lukea sivulta: http://www.donaldgrantdiabolo.com/

Stephen Langley (Englanti)
Vuonna 2008 käytiin kiivaitakin keskusteluja siitä, että onko Diabolotemppuja mahdollista tehdä sillä nopeudella millä LaNgErZ videoissa tekee. Useimmat päätyivät siihen että kyseiset videot olivat nopeutettuja. Kaikkien yllätykseksi kyseisen miehen vauhti on todellisuudessa vieläkin nopeampaa. Kyseisen videon voit käydä katsomassa osoitteesta: http://juggling.tv/608

Stephen Langley on Brightonista (UK) kotoisin oleva -86 syntyinen diabolo- sekä jojopelaaja. Langley työskentelee Euroopan suurimmassa jongleerausvälinekaupassa Oddballssissa sekä myy skeittaustarvikkeita. Langleystä on tullut yksi suurimpia Suomen ystäviä. Mikäli Oddballsilla olisi kauppa Suomessa hän tulisi tänne jo pelkästään Saarioisten roiskeläppien perässä. Langleystä onkin vuosien varrella tullut yksi FDC -tapahtumien vakiokävijöistä ja liittyy seuraamme jälleen.

Joose Keskitalo
Joose Keskitalo on suomalainen laulaja-lauluntekijä. Tyypillisiä piirteitä Keskitalolle on omintakeinen lavakarisma, rujot, jopa inhorealistiset sanoitukset, rämisevä kitara, jota tukee huuliharppu. Ensimmäisen levyn julkaisun aikaan huomiota herättivät Keskitalon soittimet, kuten Lari Lätin valmistama Ginge-myrkkyruiskukitara ja harmonikanpuolikkaasta ja Helios-imurista rakennettu Elektrohelios-harmooni. Joose Keskitalo levyttää Helmi Levyt -yhtiölle.
Vuoden 2004 aikana Keskitalo kokosi ympärilleen yhtyeen, jonka kanssa hän alkoi soittaa ehkä hieman popahtavampia kappaleita omaperäisillä mutta aiempaa pehmeämmillä sovituksilla. Hän on toiminut myös Paavoharju-yhtyeen jäsenenä. Keskitalon kappaleissa kuuluu savolainen melankolia ja kristillinen kasvatus. Sanoitusten aiheina on muun muassa maailmanloppu, kuolema, vapaus, (lähimmäisen-)rakkaus, pontikka ja riivaajat. Joose Keskitalo luettelee esikuvikseen artisteja kuten Ragnar Rock, Jyri Pitkänen, Vladimir Vysotski sekä Tapio Rautavaara. Keskitalo tunnustaa myös Leonard Cohenin yhdeksi esikuvistaan.

Perjantai
15:00 Rekisteröityminen alkaa.FDC autot hakevat osallistujia Oriveden asemalta, saapumisesta on hyvä ilmoittaa etukäteen tapahtuman järjestäjäjille, muuten autot eivät osaa hakea.
18:00 Diabolothon urheilukilpailut
20:00 Avajaisseremonia & Hope of not working & Jojo trickjam
21:00 KisaSauna / kahviossa GHero

Yhteinen aamupala on paras tapa aloittaa päivä. Vuoden 2010 keittiösta vastasi Olli. Tarjolla puuroa, leipää, kasviksia, kananmunia, muroja, mehua, teetä ja kahvia. Verrattavissa parhaimpien hotellien aamiaisiin. Kuva: Marko.

Lauantai
0:00 Aamupala & puuro kahviossa
- Workshoppeja -
15:00 FDC Yo-yo OPEN!
16:00 Palkintojen jako & SDS tiedoitustilaisuus
– Workshoppeja –
19:00 Trick Jam
22:00 Rantasauna / Videoita kahviossa + GH/RB skabayö

Sunnuntai
10:00 Aamupala & puuro kahviossa
– Workshoppeja –
15:00 Galashow
17:00 Kuljetus juna-asemalle.

 

 

 

 

Kuvia ja tunnelmia FDC2011:stä:

Fiiliksiä Facebookista:


” FDC.ssä :) ) ♥ ihanaa porukkaa ja jutut senkun paranee :D ♥ ”
” FDC was way too short! Thanks to everybody♥ “
“got silver medal on Diabolothon contest at FDC. So There’s just one better than me in that sport 2011.”
” Eräjärvellä FDC:ssä huikea meno! Eilen diabolothonissa 4. sija ja tänään jojo-skabassa 4. sija. Kendma (Y) “
” FDC was amazing. Thanks everyone! “
” Rikkaus lisääntyy jakamalla. Kiitos Eräjärvi, kiitos FDC. “
” FDC2011, jotain niin huikeeta ! “
” FDC oli ihan mahtava. Kiitos kaikille osanottajille. :)
” Fdc was pure gold. Thanks to everybody! “

This post is also available in: englanti