231 Front Street, Lahaina, HI 96761 info@givingpress.com 808.123.4567

FDC2010

5. – 8.8.2010

Vieraina: Pranay Werner (Saksa), Stephen Langley (UK), Tom McCall (UK), Markus ‘Jumper’ Springer (Saksa)

Kokki, Olli Vuorinen

Olli Vuorinen opiskeli ravintolakokiksi Espoon palvelualojen oppilaitoksessa 2003-2006. Ura eteni kiireisistä Helsinkiläis ravintoloista, yhden pullantuoksuisen pitopalvelun kautta pienelle paikkakunnalle Veikkolaan “Torppa” -nimiseen ravintolaan, jossa vasta todellinen rakkaus ruoan laittoon löytyi. Se löytyi tuoreasta lähiruoasta ja paikallisten pienviljelijöiden pelloilta, ilman liikoja hienosteluja ja silkkihanskoin kannettuja annoksia kohti rehellisempää ja “lämpimämpää ruokaa”.
2008 jätettyään ravintolakeittiöt ja siirryttyään vielä lähemmäs kotiruokaa (kirjaimellisesti) on hyvä ruoka on maistunut vielä hyvässä porukassa. Hyvää ruokaa Olli laitta hyvällä meiningillä , vaikkei Jumper syökkään kasviksiaan!  Nykyään Olli asuu kulttuurin, sirkuksen sekä gourmet ruuan keskuksessa Pariisissa. FDC:ssä ei vielä saatu tryffeleitä, mutta se taitaakin olla ainoa mitä FDC:n järjestäjien sekä vieraiden aterioista jäi puuttumaan.

Ura lyhyesti: koulutus, ESPA 03-06, Cantina West 06-07, Pitopalvelu kinkerikokit 06-08, El weicco 06-08, Ravintola Hiisi 07-08,  Ravintola Urku 08, Torppa 07-08.

Vieraana, Stephen “LaNgErZ” Langley:

Vuonna 2008 käytiin kiivaitakin keskusteluja siitä, että onko Diabolotemppuja mahdollista tehdä sillä nopeudella millä LaNgErZ videoissa tekee. Useimmat päätyivät siihen että kyseiset videot olivat nopeutettuja. Kaikkien yllätykseksi kyseisen miehen vauhti on todellisuudessa vieläkin nopeampaa. Kyseisen videon voit käydä katsomassa osoitteesta: http://juggling.tv/608

Stephen Langley on Brightonista (UK) kotoisin oleva -86 syntyinen diabolo- sekä jojopelaaja. Langley työskentelee Euroopan suurimmassa jongleerausvälinekaupassa Oddballssissa sekä myy skeittaustarvikkeita. Langleystä on tullut yksi suurimpia Suomen ystäviä. Mikäli Oddballsilla olisi kauppa Suomessa hän tulisi tänne jo pelkästään Saarioisten roiskeläppien perässä. Langleystä onkin vuosien varrella tullut yksi FDC -tapahtumien vakiokävijöistä.

Tapahtumasta:

Vuoden 2010 FDC järjestettiin suoraan vuoden suurimman jongleeraustapahtuman European Juggling Conventionin jälkeen. Tänä vuonna tuo tapahtuma oli myös Sirkus Supiaisen järjestämä ja se järjestettiin ensimmäistä kertaa suomessa. Tämän lisäksi halusimme tarjota ulkomaisille jonglööreille paremman mahdollisuuden nähdä Suomea ja osallistua hieman pienemmälle, intiimimmälle sekä jopa enemmän Suomalaishenkiselle jongleeraus-festivaalille. Vaikka yli 1500 -hengen jongleeraustapahtuma verotti hieman kävijämääräämme pääsimme tarjoamaan ainut-laatuisen kokemuksen tapahtumaan osallistuneille diaboloharrastajille. Siirryimme järjestäjäporukalla tapahtumasta toiseen huolehtien parhaamme mukaan molemmista tapahtumista sekä vieraistamme. Tapansa mukaan FDC-tapahtuma kasasi avukseen vankan tukijoukon myös nuorista diabolo-jonglööreistä. FDC 2010:ssä Diabolokulttuurin verkostuneisuus näkyi ensimmäistä kertaa todella merkittävästi, monet harrastajat tunsivat toisensa jo internetin välityksellä, vaikka he eivät olisi tavanneet koskaan aikaisemmin.

Tapahtumassa myös kuvattiin videoita verkkoon muita harrastajia varten enemmän kuin muina vuosina. Diabolojongleerauksessa on huomattavissa pidemmällä ajanjaksolla erilaisia trendejä. FDC:n alkuajoista asti nähtävissä on ollut integral sekä minigenocide tyylisen liikemateriaalin nousu. Tällä hetkellä nimellämainitut liikkeet ovatkin yleisimpiä diabololla tehtäviä temppuja. Vuoden 2010 tapahtumassa halusimme olla ajan hermolla ja tarjota osallistujille asiantuntemusta juuri näiden temppujen osa-alueelta. Tapahtuman päävieraaksi kutsuimme yhden näiden temppujen pioneereista, Pranay Wernerin Saksasta.

Kaiken tämän lisäksi FDC2010 oli myös viides FDC-tapahtuma ja näissä vuosissa Suomalaisessa diabolokulttuurissa on tapahtunut suuria muutoksia, ihmisistä on tullut avoimia, kukaan ei kätke liikesarjojaan, käydään keskusteluja terminologiasta, harrastajamäärät ovat kasvaneet ja tärkeimpänä kaikesta, kaikilla on kivaa yhdessä saman asian ympärillä.

Kyllä viiden vuoden täytyy se jo todistaa Suomalainen diabolokulttuuri on tullut jäädäkseen vaikka sauna-DJ perinteeseen tulikin katko. Tästä huolimatta sauna- perinne sai jatkoa sekä suosiota myös ulkomaisilta vierailtamme. Tänä vuonna meillä oli onnea saada tapahtumaan myös oikea kokki Olli Vuorinen, joka valmisteli perinteisen aamupalan hotelliaamiaisen tavoin sekä kokkasi päivällä vieraille

Kuvia viidennestä FDC:stä:

Videoita vuodelta 2010:

This post is also available in: englanti