231 Front Street, Lahaina, HI 96761 info@givingpress.com 808.123.4567

FDC2012

FDC2012 9. -12.8.2012.

Vuoden 2012 tapahtuma sai tukea Sirkuksen tiedotuskeskukselta ja näin pystyimme tuomaan paikalle useamman mielenkiintoisen diabolojonglöörin maailmalta. Tapahtuma sai myös uuden sponsorin Malesiasta asti. Jongleerasuväline valmistaja Epic juggling lahjoitti palkinnoiksi vielä prototyyppiasteella olevia diaboloja. Tämän lisäksi tapahtuman perinteisen ohjelman lisäksi saatiin mahdutettua vielä uusi vuosittainen kilpailu Diabolo mod contest. FDC-Tapahtuma voi hyvin ja on hienoa nähdä että nuori diabolosukupolvi kokee tapahtuman selkeästi tärkeänä ja haluaa osallistua myös itse tapahtuman järjestämiseen sekä jakamaan osaamansa.

FDC2012 vieraat:

Etienne & Guillaume

Etienne Chauzy (Fr)

Etienne on nuori äärimmäisen taitava ja omaperäinen diabolojonglööri Pariisista. Hän aloitti diabolojongleerauksen 11-vuotiaana ja hyvin pian tästä tuli hänelle todellinen intohimo. Etienne on yksi diaboloalan kuumista nimistä ja lähes kaikki harrastajat ovat seuranneet hänen videoitaan verkosta.

Hän esiintyy mielellään uudella soolollaan ‘Assemblage’ jongleeraustapahtumissa mutta nauttii paljon myös duo työstään Guillaumen kanssa. Lisäksi hän on myös mukana tuolla pian julkaistavalla diabolo dvd:llä. Guillaume joutui tänä vuonna peruuttamaan tulonsa murtuneen jalan vuoksi. FDC2012-tapahtumassa Etienne esittää sooloteoksensa ja näyttää mistä Ranskalaiset ovat kotoisin.

Etiennen mukana tapahtumaan saapui Diabolo Planet projektista tuttu Donald the Trekky, joka jakoi meille myös lisää tietoa historiasta sekä kuulumisia Ranskan maalta.

Kuva: Luke Burrage

Naoya Aoki

Naoya Aoki (JPN)

Naoya Aoki on kotoisin Japanista, mutta on opiskeli Italiassa vuoden verran FDC12 aikana. Vuosi 2012 kului nopeasti erilaisissa jongleeraus tapahtumissa vierailemalla! Naoya on esiintynyt useilla festivaaleilla kuluneen vuoden aikana. Hänet on nähty mm. Brittish Juggling Conventionissa, Nordic Juggling Conventionissa sekä European Juggling Conventionissa. Nyt on siis jo aika saada neljäskin kolmikirjaiminen tapahtuma listalle, “Finnish Diabolo Convention”. Naoya on sijoittunut Taiwanissa pidetyissä sirkus kilpailuissa neljänneksi.

Naoya painottaa diabolossa esittämistä. Idässä diabolon esittämistyyli on samankaltaistunut paljon. Useat esitykset ovat kuin kopioita toisistaan ja kaikilla esiintyjillä ei ole omaa tyyliä tai tapaa esittää temppuja. Jopa useiden esiintyjien temput ovat samanlaisia. Naoya kiitteli paljon Eurooppalaista lähestymistapaa sekä sitä kuinka erinäköisiä esitykset ovat täällä. Omassa gaalaesityksessään toikin taitavasti esille miten samalla välineellä voi tehdä aivan erilaisia numeroita. Keskustelimme vieraamme kanssa myös paljon kulttuurista. Toivottavasti ehdimme jonain päivänä tehdä vastavierailun Japaniin, Malesiaan ja Taiwaniin. Kuuleman mukaan Taiwan on näistä kolmesta ehdoton Naoyan suosikki.

FDC:ssä Naoya opetti kaikille innokkaille itämaisen laakadiabolon saloja sekä periaatteita. Työpaja veti Suomen taitavimmatkin pelaajat hiljaisiksi ja nöyriksi. Työpaja oli erittäin tervetullut tuulahdus ja sillä on varmasti paljon vaikutusta monien harjoitusintoon sekä temppuvalikoimaan. Ideoita ja intoa riitti. Järjestäjät myös iloitsivat nuorien poikien reaktioista ja lattialle tippuneista leuoista vieraamme demojen aikana.

Jouni Ihalainen

 

 

 

 

Ystävämme paluu Ranskasta FDC:hen – Jouni Ihalainen

Aloitin Diaboloilun vuoden 2000 syksyllä, Lahden taiteiden yön jälkeen kun Marko Akkasen kanssa olimme nähneet Kontion Aaron esiintyvän kadulla. Marko joka asiaan (kuten muutenkin elämään) enemmän perehtyneenä jotenkin sai houkuteltua meidät ostamaan samankaltaiset hyrrät. Välineet kun sitten vihdoin tuli postista vietimmekin Markon kanssa useita kylmiä iltoja Ahtialan kentillä boloja heitellen. Seuraavana kesänä päästiinkin sitten paremmin asiaan, kun tututstuimme Sami Sillanpäähän ja Aaro Kontioon paremmin. Näin yhteiset treenipäivät Karirannassa alkoivat.

2002 hain omatoimisesti Koulutuskeskus Salpauksen Sirkuslinjalle, jossa vietin kolmisen vuotta en niinkään diaboloillen vaan myos muihin sirkuslajeihin tutustuen. Kolme vuotta myöhemmin valmistuin sirkusalan perustutkinto kädessä kadulle ja tällöin elämän suunta oli vielä aika auki. Seuraava vuosi menikin keikkaillessa erinäisissä tapahtumissa ja juhlissa. Samalla tutustuin myös nukketeatterityöhön yhden esitys kauden ajan. 2006 hain viimeisenä yrityksenä Ranskaan Academie fratelliniin, joka on Chalons en champangen lisäksi toinen Ranskassa oleva korkeakoulututkintoon tähtäävä sirkusalan koulu. Kaikkien yllätykseksi minut valittiin kouluun lajina jongleeraus ja diabolo. Opiskelin pääsääntöisesti diaboloa / jongleerausta muun muassa Trashin ja Tr’espassin, Antoni Klemmin ja Denis Paumierin seurassa.

Jouni Ihalainen

Opiskelujen aikana minuun juurtui vahvasti tunne siitä, että diabolo itsessään on kuolettava (n tylsä) laji. Temppujen vaikeudella ei ole väliä, koska katsoja ei niitä ymmärrä. Kaiken lisäksi artistit ovat suurimmaksi osaksi ujoja, ja eivä uskalla katsoa kuin lattiaa. Hyvä jos lavalta jaksavat pois kävellä. Päätökseni oli siis juosta pakoon tuota kuolettavaa iskua ja tutustutin itseni sanaan liike (kuten tanssi) ja siinä tapahtuviin “jongleeraus ja diabolo kuvioihin”. Treenit kuluivat siihen, että juoksin diabolo narulla tai vertikaalissa salia ympari ja katselin seiniä. Tuo harjoitus toi todennäköisesti muutaman diabolothon voitonkin. Tulin myös vahvasti siihen tulokseen ettei diabolojonglöörin katselun kohteena kuulunut olla itse hyrrä, vaan eturivin kuvan kaunis tyttö, jolle voi vaisusti flirttailla kesken esityksen… (kirjoittajan huomio; ja niita tyttöja harvemmin kiinnosti tuo nälkäpalkalla lavaa edestakas ravaava diaboloisti).

Valmistuttuani tein päätöksen jäädä Ranskaan, koska työtarjoukset olivat täällä ja näytti siltä, että seuraava vuosi menisi junassa matkustellen sinne sun tänne. Koulusta lähdettyäni tein numeron “Black Pearl”, joka kiersi ranskan lisaksi niin Italiassa, Japanissa ja Reunion saarella. Samalla numerolla osallistuin myos 30eme festival mondial du cirque de demain festivaaleille Pariisissa. 2009 aloitin esityksen teon Cirque baroquen ja 12 muun artistin kanssa. Kyseessä oli esitys, jossa ei niinkään ollut diabolonumeroa vaan fyysista teatteria tanssia sekä “sirkusta”. 2010 lopulla vaihdoin ryhmää theatre NoNo:on, jossa toimin jälleen diabolo artistina.

Itsetehdyt mallit esillä.

1st. DIABOLO MOD CONTEST AT FDC2012
Tuo paikalle itse tekemäsi diabolo. Tämä kilpailudiabolo ei saa sisältää yhtään kaupallisesti myytävänä olevan diabolon osaa, pyrkimys on tehdä oma diabolo kaikesta muusta paitisi diabolovalmistajien tarjoamista osista. Parhaat diabolot palkitaan.
Säännöt:
- Kilpailuun osallistuvat hyrrät on tuotava tuomareille FDC-tapahtumaan perjantaina 10.8.2012 klo 17:00 mennessä (infotiskille)
- Modi ei saa sisältää oikeita diabolo-osia. Kierrepultti, ruuvit ja prikat lasketaan tässä tapauksessa arkihankinnoiksi.
- Osallistujan on oltava valmsi vastaamaan tuomaristolle modaamaansa hyrrää koskeviin kysymyksiin.
- Hyrrän osista pitää tehdä luettelo, mitä asioitta ja mitä hankintoja sekä mistä modin ainekset ovat löytyneet. Tämä myös siksi että tuomaristo varmasti ymmärtää itse tehdyn diabolon hienoudet. (tämä luettelo tulee toimittaa tuomaristolle itse hyrrän kanssa)
- Tuomaristo arvioi hyrrämodit innovaation, luovuuden, materiaalien käytön, laadun sekä ulkoisen ja taiteellisen vaikutelman yhteistuloksella, hyrrän käytettävyyttä unohtamatta.

Torstai 9.8.2012

15:00 Rekisteröityminen alkaa.FDC autot hakevat osallistujia Oriveden asemalta, saapumisesta on hyvä ilmoittaa etukäteen tapahtuman järjestäjäjille, muuten autot eivät osaa hakea.
18:00 Diabolothon urheilukilpailut
20:00 Diabolothon palkintojen jako ja FDC-tapahtuman avajaiset
21:00 KisaSauna / kahviossa GHero

Perjantai

10:00 Aamupala & puuro kahviossa

– Workshoppeja –

15:00 FDC Yo-yo OPEN!

– Workshoppeja –

19:00 Special Show: Jani Suihkonen, SRP -Sälät ruskaa pakkasessa
21:00 kahviossa Ghero competition ilmoittatuminen
22:00 Rantasauna / Videoita kahviossa + GH/RB skabayö

Lauantai

10:00 Aamupala & puuro kahviossa

– Workshoppeja –

19:00 Trick Jam
22:00 FDC-Ohjelmaa Eräpubissa

Sunnuntai

10:00 Aamupala & puuro kahviossa

– Workshoppeja –

15:00 Galashow
17:00 Kuljetus juna-asemalle.

 

 

 

 

http://juggling.tv/12578

 

 

Kommentteja sosiaalisesta mediasta ja FDC12:stä

Onhan nuo olympialaisten päätösjuhlallisuudet melkein yhtä hienot kuin FDC2012 gaala. Melkein.
FDC2012 done. Thank you all who came to make this beautiful event possible.
FDC ohi, oli taas aivan mahtavaa ! kiitos kaikille ihmisille siitä :’) ens vuonna uusiks !
fdc oli asiallinen, ja cheddar juustot
Fdc oli hienoakin hienompi. Suuri kiitos järjestäjille.
FDC 2012, se on ohi ny! : ( kiitoksiakiitoksia hienoille ihmisille
FDC nyt pesty ja nukuttu pois.. todellisuus jatkukoon.


This post is also available in: englanti