GYYA Summer Jam & European Kendama Open

Terveiset myös Saksan maalta. Viimeisin viikko menikin European Juggling Convention 2011 -festivaalilla Munchenissä. Kyseessä on maailman suurin jongleeraustapahtuma joka omalta arvioltani keräsi tänävuonna yli 8000 osallistujaa. Itse lähdin tapahtumaan viettelemään tämän kesän ainoita lomaviikkoja sekä osallistumaan jojokisoihin.

Saksan jojoyhdistys (GYYA) järjesti tapahtumassa ”Summer Jam” kilpailut joihin otti osaa yhteensä 13 Eurooppalaista jojonimeä. Kilpailu oli kova ja tällä kertaa oma vauhtini riitti kuudenteen sijaan. Pitänee seuraaviin kisoihin valmistautua hieman nopeatempoisemmalla kisarutiinilla. Kisasuoritus on nähtävissä myös näin jälkikäteen.

Yksi kesän kuumimmista kisoista oli European Kendama Championships. Kendama on lajina noussut yhä enemmän pinnalle näin myös Euroopassa. Lajin juurethan ovat Japanissa jossa lajin ympärillä on oma vahva kulttuurinsa. Näin viime vuonna osallistuin kilpailuihin ainoana Suomalaisena ja yllättäen päädyin saamaan tittelin ”Finnish Kendama Champion”. Myös tänä vuonna päätin puolustaa mestaruutta Kendamakisoissa. Kisoihin osallistui 55 harrastajaa ja ne pidettiin kolmessa eri sarjassa. Itse sijoituin aloittelijoiden luokassa sijalle 12, lunastaen ainoana suomalaisena edustajana tittelin ”Suomen Kendama Mestari”.