Timothy Likes POP!corn – Diaboloshow

Vanha projekti on jälleen nostettu takaisin pöydälle. Soolon rakentaminen jatkuu ja tällä hetkellä käynnissä on uusien temppujen sekä ideoiden testailu Timothy Likes POP!corn -esitystä varten. Finnish Diabolo Convention 2009 Galashowssa tästä nähtiinkin ensimmäinen versio. Timothy on tekemässä paluuta 2012 FDC:hen uusien temppujen ja hiotumman esityksen kera. Luvassa on upeita grindejä ja vanhoja diabolotemppuja. Timothy on päättänyt näyttää maailmalle että vanhat diabolotemput ovat ehdottomasti uusia parempia. Se miten tässä tavoitteessa onnistutaan jää vielä jännitettäväksi…

Mikäli Timothy ei vielä hahmona ole tuttu miestä voi kuvata sanoilla: blondi, likinäköinen, cool, vanhoista ja erityisesti Amiga 500 peleistä demoista sekä musiikista kiinnostunut jonglööri. Muistuttaa hyvin paljon Markoa. Tässä hieman videomateriaalia ”poikien” viime harjoituksista demojen ja temppujen muodossa:

Uutta materiaalia on siis hiljalleen tulossa. Erityisesti uusin temppu, ”paita grindi niska rullauksella” on antanut paljon harjoitus intoa viime päivinä. Esityksen ensi-iltaa on kaavailtu 2012 -kesän puoliväliin. Tämän saapumista tilausesityksesi voi siis odotella vielä tovin, esimakua kuitenkin nähtävissä videoilta.

Magiaa! -taikafestivaali 20.-22.10. Porissa

Tuleva viikonloppu 20.-22.10.11 Porissa pitää sisällään taikuutta monessa muodossa. Tapahtuma alkaa taikurikurssilla jo torstaina sekä jatkuu esityksillä perjantain ja lauantain ajan. Joukkoon mahtuu niin, näyttämötaikuutta kuin lähitemppujakin useamman illan ajalta. Marko on tapahtumassa esiintymässä kolmessa paikassa:

Lähitaikuutta Ravintola Kirjakaupassa Pe 21.10 Klo 23:00 alkaen.

Lastenshow Tapahtumaravintola Kulttuurikulmassa La 22:10. Klo 15:00. Liput 10e. Lippuja saatavana Porin Sokoksen neuvonnasta, Winstonista sekä esityspäivänä KultuuriKulman ovelta.

Lähitaikuutta Bar & Coffee Havanassa La 22.10 Klo 20:00 alkaen.

Lisätietoja http://www.magiaa.net/

GYYA Summer Jam & European Kendama Open

Terveiset myös Saksan maalta. Viimeisin viikko menikin European Juggling Convention 2011 -festivaalilla Munchenissä. Kyseessä on maailman suurin jongleeraustapahtuma joka omalta arvioltani keräsi tänävuonna yli 8000 osallistujaa. Itse lähdin tapahtumaan viettelemään tämän kesän ainoita lomaviikkoja sekä osallistumaan jojokisoihin.

Saksan jojoyhdistys (GYYA) järjesti tapahtumassa ”Summer Jam” kilpailut joihin otti osaa yhteensä 13 Eurooppalaista jojonimeä. Kilpailu oli kova ja tällä kertaa oma vauhtini riitti kuudenteen sijaan. Pitänee seuraaviin kisoihin valmistautua hieman nopeatempoisemmalla kisarutiinilla. Kisasuoritus on nähtävissä myös näin jälkikäteen.

Yksi kesän kuumimmista kisoista oli European Kendama Championships. Kendama on lajina noussut yhä enemmän pinnalle näin myös Euroopassa. Lajin juurethan ovat Japanissa jossa lajin ympärillä on oma vahva kulttuurinsa. Näin viime vuonna osallistuin kilpailuihin ainoana Suomalaisena ja yllättäen päädyin saamaan tittelin ”Finnish Kendama Champion”. Myös tänä vuonna päätin puolustaa mestaruutta Kendamakisoissa. Kisoihin osallistui 55 harrastajaa ja ne pidettiin kolmessa eri sarjassa. Itse sijoituin aloittelijoiden luokassa sijalle 12, lunastaen ainoana suomalaisena edustajana tittelin ”Suomen Kendama Mestari”.

SM-kisat 2011 tuplakultaa ja pronssia

Kuvaaja: Ninni TuononenVuoden 2011 Diabolojongleerauksen sekä Jojopelaamisen SM-kilpailut ovat nyt takana. Alan ammattilaiset ja monet harrastajat kokoontuivat Joensuuhun, jossa kilpailut pidettiin osana Popkatua. On erittäin mukava nähdä kuinka muut harrastajat kehittyvät uskomattoman nopeata vauhtia. Tänävuonna yllätyksekseni pystyn toteamaan pysyneeni myös itse vauhdissa mukana. Kilpailuista palasin kotiin kolme pokaalia rikkaampana.

Diabolojongleerauksen SM-kulta tuli suurena yllätyksenä ja mukavasti myös jojon X-sarjan kulta sekä 1A sarjan pronssi tuntuvat käsissä. Nyt on jo kolme vuotta on kilpailtu ja tehty työtä näiden sijoitusten eteen. Täytyy kyllä todeta että nämäkin sijoitukset ovat olleet aivan hiuskarvan varassa. Yleisössä olleet varmasti tietävät mitä tarkoitan.

Erittäin suuret kiitokset kaikille kannustuksesta ja reilusta pelistä. Toivottavasti nähdään FDC:ssä Eräjärvellä syyskuussa sekä vuoden päästä jälleen SM-kilpailuissa.

Lisää kuvia ja tunnelmia voi katsella seuraavien linkkien takaa:
http://yle.fi/alueet/pohjois-karjala/2011/07/popkatu_rokkaa_ja_rullaa_2726065.html
http://popkatu.fi/media/lehdistoetiedotteet/71-diabolon-ja-jojon-sm-kilpailut-saatiin-paeaetoekseen-taenaeaen-joensuussa

Video keväältä ja terveiset alkukesältä

Kesä on startannut mukavasti leirien merkeissä. Nyt ovat jo Sorin Sirkuksen ja Masalan sirkusleirit takana ja huomena suuntaan auton nokan kohti Kokemäen Liikkis 2011 leiriä. Paikalle kokoontuu reilut 1500 lasta ja 250 ohjaajaa. Vedän leiripaikalla 2o hengen jongleerausleiriä yhdessä Koskijugglingin Jyrin kanssa. Kesän jongleerausfestivaaleista Nordic Juggling Convention on myös onnellisesti takana ja tapahtumista ovatkin seuraavaksi edessä Diabolon SM-kisat Heinäkuun toisella kokonaisellaviikolla ja Euroopean Juggling Convention Elokuun alussa. Menoa siis riittää yksittäisten keikkojen ohella. Oikein mukavaa kesää kaikille. Tässä vielä keväältä diabolovideo, jonka tein yhdessä Jussin kanssa.

Diabolovideo Valkeakoskelta

Valkeakoskella järjestettiin jälleen päivän mittainen diabolokurssi,  jota olin vetämässä. Paikalle tuli melkein 15 paikallista lahjakkuutta ja kurssi oli jo kolmas viikonloppukurssi paikkakunnalla. Selvästi innostusta riittää. Kuulin myös ilokseni että Sorrilan koululla järjestetään viikottaisia harjoituksia Nuorien Kotkien toimesta. Mikäli harjoitustilasta on puutetta kannattaa suunnata lauantaisin kello yhdeksi sinne. Kiitokset kaikille näihin kursseihin osallistuneille sekä järjestäjille erityisesti Valkeakosken nuorisotoimelle sekä Nuorille Kotkille.

Ennen lauantain opetuksia sekä kurssin jälkeen minulla oli hyvää aikaa käydä hieman haukkaamassa raitista ilmaa ja käydä katselemassa Apianrantaa. Maisemat ovat upeita ja uusi kesäteatteri näyttää todella hyvältä. Samalla tuli kuvattua oheinen diabolovideo näin verkkosivuillekkin:

Vuosi 2011

Vuosi 2011 on lähtenyt mukavasti käyntiin. Pikkujoulusesongista selvittiin kunnialla ja nyt ovat opetukset lähteneet pyörimään. Diabolokursseja on ehditty järjestää jo kahtena eri viikonloppuna Valkeakoskella ja kolmaskin on samaan kaupunkiin suunnitteilla koskitalentin lisäksi. Myös Sahalahdelle suunnitellaan jongleerauskurssia. Jokaviikkoisia opetuksia pyörittelen pääasiassa Tampereella ja sen lähialueilla. Meikäläisen voi tavata useamman kerran viikossa Sorin Sirkuksella, Diaboloseuran treenivuorolla tai pitämässä Kangasalalla hyrräkerhoa koululaisille.

Yksittäisinä tapahtumina tulossa on useita jojotapaamisia, Nordic Juggling Convention, Pitkis Sport, Diabolon ja Jojon Sm-kilpailut, European Juggling Convention sekä lopulta FDC. Kesä menee pitkälti reissatessa tapahtumasta toiseen. Suurimman osan ajasta tapahtumien järjestäjänä mutta myös ainakin yhteen mennään ihan viettämään vapaa-aikaakin. Toivottavasti tapaan mahdollisimman monet teistä näissä tapahtumissa.

Pikkujoulusesonki 2010

20110318-200924.jpg

Pikkujoulusesonski on nyt kuumimmillaan. Ensimmäiset vahvistivat esiintyjänsä pikkujouluihin jo syyskuun toisella viikolla. Pitkin syksyä viikonloput ovat minunkin kalenteristani täyttyneet yksitellen. Vaikka pikkujoulusesonki alkaa hiljalleen taittua voitonpuolelle, hyvällä tuurilla kalenterista voi vielä löytyä vapaita päiviä. Suuret kiitokset kaikille joiden kanssa tänä vuonna on pikkujoulutemppuja tehty. On ilo huomata että samat ihmiset kutsuvat paikalle useampana vuotena. Se kertoo ehdottomasti siitä, että esitykseen on oltu tyytyväisiä.

Taikurimarko.net sai tässä samalla juuri pienen kohennuksen yleiseen ilmeeseen. Vaihdoin sivut WordPressin päälle ja tämä helpottaa päivityksien tekemistä sekä esityskuulumisten laittelua sivuille. Tällä hetkellä tosin julkisista esityksistä ei ole uutisoitavaa sillä kaikki loput tämän vuoden esityksistä ovat yksityisjuhlia. Hyvää Joulun odotusta kaikille!