Produktiot
2022 Taikahuilu ooppera – Tampereen Ooppera, Tampere-Talo
Tampereen Oopperan vuoden 2022 oopperatuotantona nähtiin klassikkoteos, Mozartin Taikahuilu. Näyttämölle palasi vuonna 2011 ensi-iltansa Tampere-talossa saanut ooppera uudella roolituksella. Kyseessä oli yksi Tampereen Oopperan 75-vuotisen historian rakastetuimmista ja suosituimmista teoksista. Vuoden 2022 teos sijoittui 1930-luvun Las Vegasiin. Ohjaus Tuomas Parkkinen.
Taikahuilu Oopperassa suunnittelimme ja rakensimme uudelleen John Nevil Maskelynen kehittämän ja Harry Houdinin puolisonsa kanssa kuuluisaksi tekemän Metamorphosis -illuusion. Illuusio saikin oopperassa uuden ilmeen, sillä vaihtumisia nähtiin useampi, myös taikuri lopulta muuttui useammaksi eri roolihenkilöiksi.
Taikahuilun ensi-ilta oli 2.3.2022. Oopperan esitykset toteutettiin maaliskuussa 2022 Tampere-talon suurella näyttämöllä.
2014 -> Nyt, Motoristit koulukiusaamista vastaan, koulukiertue
Motoristit koulukiusaamista vastaan (MKKV) on lähtenyt liikkeelle Tampereella syksyllä 2013 motoristien keskuudessa syntyneestä ajatuksesta kutsua kokoon asiasta kiinnostuneita moottoripyöräilijöitä, jotka ajaisivat ryhmänä kouluihin puhumaan oppilaille kiusaamiseen liittyvistä asioista ja ottamaan siten yhteisönä kantaa koulukiusaamista vastaan. Kouluvierailujen tarkoituksena on kertoa oppilaille, että motoristit eivät hyväksy kiusaamista ja että he haluavat samalla osoittaa kiusatuiksi joutuneille tukeaan ja näyttää ettei heitä ole unohdettu tai jätetty ongelmien kanssa yksin.
Kiertue on koko Suomen laajuinen ja vierailuilla on mukana lähes aina taikuri esiintymässä ja kohottamassa tunnelmaa motoristien puheosuuden jälkeen. Itse olen ollut kiertueella mukana jo vuodesta 2014 ja osallistun pääosin Pirkanmaalla tapahtuviin kouluvierailuihin. Kokonaisuudesaan motoristit kiertävät ala- ja yläkouluja arkipäivisin n. 2kk keväällä ja 2kk syksyllä. Lisätietoja kiertueesta: www.mkkv.fi
2012 Jakobin Sirkus – Taikuri Marko Joulutorilla
Jakobin Sirkus sekä Sirkus Kumiankka toivat Tampereen Joulutorille sirkusta joulun hengessä. Torille pystytettiin pieni lämmitetty sirkusteltta jossa vuorottelivat Jakobin Sirkuksen (Heidi Jakobsson) Punahilkka näytelmä sekä Sirkus Kumiankan Taikuri Marko.
Esityksiä torilla tehtiin yhteensä 19. Joista Punahilkka pyöri 6 esityksen verran ja Taikuri Marko puolestaan 13. Taikuri Markon esityksissä nähtiin muun muassa kahdeksas maailman ihme sekä SM -palkittu diabolo jongleerausesitys. Shown aikana myös opetettiin yleisölle taikatemppu ja päästettiin koulutettu temppuileva pesukarhu Santeri vauhtiin. Kuuleman mukaan teltassa sisällä koettiin myös taikuuden keinoin toteutettu lumisade.
Esityksen tuotanto tapahtui täysin Jakobin Sirkuksen (www.jakobinsirkus.fi) kautta ja suuri osa budjetista toteutettiin lipunmyynnillä suoraan teltan ovelta.
2007-2009
Joulun Siivet -koko perheen taianomainen joulukonsertti
Joulun Siivet kertoo 10-vuotiaasta Henna Hannikaisesta ja siitä mitä tapahtuu, kun Henna tapaa Sandran, enkelin. Henna ja Sandra lähtevät seikkailemaan yhdessä ja käyvät monissa paikoissa. Ehkä niistä jotkut ovat sinullekkin tuttuja? Kaikkia paikkoja yhdistää joulu. Löytävätköhän Henna ja Sandra joulun salaisuuden.
Joulun Siivet on yhtä aikaa konsertti ja näytelmä, jossa nähdään myös taikatemppuja.
Käsikirjoitus ja ohjaus:
Antti Sevanto
Rooleissa:
Teija Palolahti (sopraano)
Päivi Viitanen (harppu)
Thelma Romu (laulu)
Jukka Romu (baritoni)
Marko Akkanen (taikuri)
Joulun Siivet on syntynyt Pia Freundin ja Teija Palolahden idean pohjalta, jota koko työryhmän kanssa yhdessä on kehitetty. Esityksen on ohjannut Antti Sevanto ja tuottanut Outi Teye Ohjelmatoimisto Kristallista. Marko näytteli konsertissa neljää eri roolia ja toi joulumieltä sekä erikoistehosteita näyttämölle taikuuden avulla.
2007
Tunareita vai Taikureita?
Kesällä 2007 ”Temppuja ja taikoja” -esitys mukautui Linnanmäen ulkolavalle ja vaihtoi nimensä ”Tunareita vai Taikureita?” -showksi. Uusi esitys nähtiin Linnanmäen ulkolavalla 30 kertaa. Osa Temppuja ja taikoja -shown tempuista säilytettiin, mutta uusiakin temppuja otettiin mukaa. Suuremmat puitteet antoivat mahdollisuuden suuremmille tempuille ja näin illuusioitakin nähtiin esityksessä mukana. Naiskauneutta lavalle toi paremmin muusikkona tunnettu Anna Karvonen.
2006-2007
Temppuja & Taikoja – show:
Temppuja & Taikoja suunniteltiin yhteistyössä Helsingin opetusviraston kanssa. Iltapäiväkerholaisille suunnatussa esityksessä kaksi sirkustaiteen muotoa, taikuus ja jongleeraus, yhdistyivät mielenkiintoisella ja jännittävällä tavalla.
Lasten ehdoilla tapahtuvan esityksen näki kaikkiaan yli 600 kerholaista. Sen tarkoituksena oli viihdyttää ja tarjota jotakin normaalista kerhotoiminnasta poikkeavaa – ja mikseipä myös antaa kipinän taikamaailman löytämiseen!
Markon lisäksi esityksessä oli mukana Kansallisteatterin valoista tuttu Ville Virtanen. Esityksessä Villen pääpainotus oli taikatempuissa, Markolla puolestaan jongleerauksessa.
Vastaavanlaista iltapäiväkerhoille tarkoitettua kiertuetta ei ollut aikaisemmin järjestetty näin suuressa mittakaavassa. Esityksiä oli yli 40:lle iltapäiväryhmälle ja esitykset tapahtuivat 20:ssa koulussa ympäri Helsinkiä.
Esityksen kesto oli noin 45 minuuttia.
2006
Multimagiga
Multimagiga on aivan uuteen illuusiotekniikkaan pohjautuva taikaesitys. Ihminen tulee hajoamaan palasiksi, häviämään, leijumaan ja ilmestymään kuin Matrix ja Terminator elokuvissa. Kaikki tapahtuu tyhjällä näyttämöllä ilman taikureille tyypillisiä laatikoita. Tatu Tynin useita vuosia kehittelemä tekniikka tuodaan nyt ensimmäistä kertaa näyttämölle!
Multimagiga on taikaesityksen ja teatterin välimuoto. Eräänlainen näyttämölle tuotu musiikkivideo. Tapahtumat virtaavat tilanteesta toiseen, esineet vääntyvät toisiksi, tunnelmat kääntyvät päälaelleen. Taikurin kädet elävät omaa elämäänsä, ilmaan piirtyvien valojuovien päällä kävellään, sukelletaan metrotunneliin, näyttämötoiminta pysähtyy kuin videokuva, tapahtumat rullaavat takaperin tai hyppäävät häiritsevästi sekunnin tai kaksi reaaliaikaa edelle. Multimagiga on tapahtumavirtaa, joka ei noudata järjellisen maailman lakeja!