Mikä on Sirkus Kumiankka?

Mikä on Sirkus Kumiankka?

Sirkus Kumiankka on alunperin lahtelainen esiintyjäryhmä. Lähinnä jongleeraukseen, taikuuteen ja tuliefekteihin panostava ryhmä on ollut kasassa vuodesta 2002, ja jäsenet ovat poikkeuksetta harrastaneet sirkusta jo kauan ennen Kumiankan syntymää.

Historia Kumiankan takana:

Sirkus Kumiankkaa edeltänyt Puistosirkus sai hieman huomioita lähinnä positiivisten lehtiartikkeleiden ansiosta. Lisäksi se sai tunnustusta vuoden 2002 valtakunnallisilla sirkusfestivaaleilla, joilla Puistosirkuksen Rêglares-numero palkittiin yleisessä sarjassa hopeisella sirkusteltalla.

Puistosirkus ei ollut kuitenkaan lainkaan virallinen. Se ei pystynyt vastaamaan lisääntyneeseen keikkapyyntöjen ja kiinnostuksen haasteeseen, tarvittiin lisää ihmisiä ja laajempaa skaalaa.

Tästä syystä perustettiin Sirkus Kumiankka, jonka pääperiaatteena oli ja on edelleenkin oman tekniikan kautta yleisön viihdyttäminen. Kovien pääsyvaatimuksien ansiosta tekniikan taso saatiin pidettyä korkealla ja lyhyen ajan kuluessa Kumiankkaan hioutuikin esiintyjäryhmä, jonka taitoja arvostetaan laajalti.

Meriitit

Aaro Kontio on esiintynyt mm. Rölli ja Metsänhenki elokuvassa, hopeisella sirkusteltalla palkitussa Rêglares -esityksessä (2002) ja kultaisella sirkusteltalla palkitussa Machinga -esityksessä (2003). Hänet palkittiin myös Kupla sirkusfestivaaleilla Tampereella 16-22v estradisarjan parhaasta numerosta kannustusstipendillä (2004).

Marko Akkanen on sijoittunut vuosina 2000 ja 2002 Sm-kolmanneksi Kouvolan taikapäivillä. Tämän lisäksi Marko on sijoittunut top3 joukkoon Diabolon Suomenmestaruus kilpailuissa vuosina 2009, 2010, 2011 sekä 2012. Vuonna 2011 Marko voitti Diabolossa Suomen Mestaruuden. Jojotempuissa puolestaan Marko on ollut aina palkintosijoilla vuosina 2010-2013.
Kumiankka on tehnyt lukuisia esiintymisiä messuilla ja juhlissa sekä erilaisissa yleisötapahtumissa, kuten pikkujouluissa ja keskiaikapidoilla. Sirkuksesta on julkaistu myös useita lehtiartikkeleita ja tehty dokumentaatiota mm. Subtv:n Sessions ohjelmaan ja pojat ovat vilahtaneet muissakin ohjelmissa Pikku Kakkosta ja Buusteria myöten.

Taiteen Keskustoimikunta myönsi keväällä 2004 Aaro Kontiolle ja työryhmälle apurahan diabolo-opetusvideon kuvauksiin. Video on julkaistiin 09.02.2005.

Toiminta nykyään

Sirkus Kumiankan nykyiset ja vanhat jäsenet ovat kiertäneet ympäri maailmaa esiintyen aina teattereista, varieteista sekä konsertteihin. Tällä hetkellä Kumiankka toimii kahden esiintyjän voimin. Marko pyörittää toimintaa Tampereella ja työskentelee samanaikaisesti Sorin Sirkuksella. Aaro puolestaan toimii Lappeenrannassa ja näin vastaa Itä-Suomen toiminnasta ja opettaa samalla Taidekoulu Estradilla sirkusta.

SIrkus Kumiankka tarjoaa esityksiä sekä opetusta erimuotoisiin tapahtumiin. Tarkempia kuvauksia ja tietoja tarjottavista esityksistä löydät helpoiten osiosta “ohjelmapalvelut“.  Ohjelmapalveluiden lisäksi Kumiankka pyörittää verkkokauppaa, Kumiankka-Shoppia, joka on jongleeraustarvikkeisiin erikoistunut jongleerauliike. Verkkokauppaa pyöritetään muiden töiden ohella ja näin voimme rauhassa keskittyä laatuun sekä hyvään palveluun halpatuotteiden sijasta.

Vastaa